Misterele zborului 447 (Air France)

av

Sursa imaginii: www.evz.ro

Aparatul Air France care a cazut in 2009 in Oceanul Atlantic s-a prabusit in trei minute si jumatate de la aparitia primelor probleme, informeaza Telegraph, care citeaza date descoperite de anchetatori dupa analizarea primei cutii negre. Toate cele 228 de persoane aflate la bordul avionului Airbus A330-200 au murit in urma tragediei care a avut loc la 1 iunie 2009. Aparatul efectua o cursa Rio de Janeiro – Paris.
Avionul a pierdut din viteza si a zburat intr-un unghi de incidenta mare, in timp ce pilotul aparatului Air France nu era in cabina, el aflandu-se intr-o pauza de odihna. Operatorul aerian francez a adaugat ca decizia pilotului de a se odihni este o procedura standard in timpul zborurilor pe distante lungi.
Imediat dupa ce avionul a inceput sa se prabuseasca, cel mai tanar dintre piloti, Pierre-Cédric Bonin (32 de ani), “s-a luptat sa salveze aparatul”, in timp ce secundul David Robert (37 de ani) a incercat sa-l trezeasca pe capitan. Marc Dubois (58 de ani) a revenit in cabina la circa un minut si jumatate de la inceputul problemelor, insa nu a preluat controlul aeronavei, care a fost pilotata de ajutoarele sale.
Bonin a inclinat aparatul in asa fel incat botul aeronavei sa fie mai sus, pozitie pe care aparatul si-a mentinut-o pana la impactul final cu suprafata apei, produs la o viteza de aproape 200 km/h.
Expertii in domeniul aviatiei s-au intrebat de ce pilotul a pozitionat botul avionului in sus si nu in jos, pentru a redobandi controlul si a recastiga viteza. Defectiunea unor senzori pare insa ca a indus in eroare echipajul aparatului.
Doua minute mai tarziu, pilotul automat al aeronavei s-a decuplat, instrumentele au inceput sa arate ca viteza s-a redus dramatic, iar sirena care arata ca avionul zboara la un unghi de incidenta mare a sunat.
BEA sustine ca, timp de aproape un minut, pilotii au primit date contradictorii despre viteza avionului, determinandu-i sa inalte botul aeronavei si sa urce aparatul la viteaza maxima cu inca circa o mie de metri. In acel moment, dupa ce a ajuns la altitudinea de 11.500 de metri, avionul a inceput sa se prabuseasca, balansandu-se dintr-o parte in alta.
Cutia neagra a indicat faptul ca avionul Airbus A330-200 s-a prabusit timp de 3.5 minute, cazand circa 3.000 de metri pe minut. Ulterior, senzorii de viteza si-au revenit, iar aparatul a recastigat din viteza, insa nu a mai reusit sa se redreseze.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s